Laxlasagne

4 port 225°

Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl vitt vin (går även bra utan!)
  • 4 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g bladspenat
  • 1 burk tomatkross
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • Lasagneplattor
Hacka löken och skär laxfiléerna i tärningar. Koka upp vinet, vattnet och buljongen. Om man kör utan vin kan man ta en till deciliter vatten. Tillsätt lök & lax och koka i några minuter. Sila sen ifrån lax & lök men spara buljongen! Vispa ner mjöl och vatten i buljongen. Tillsätt grädden och koka i några minuter. Sen tillsätter du större delen av osten.

Hacka vitlöksklyftorna och fräs detta med spenaten i smör/olja i en stekpanna. Rör ner tomatkrossen. Smaksätt med salt & cayennepeppar och rör sedan ner laxen och löken.

Varva laxröra med lasagneplattor och sås i en smord ugnsform. Avsluta med ett lagor plattor, sås och ost på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar