Klassisk kalops

Denna rätt tar ett tag att göra, men är väl värd att väntas på! Jag minns när jag var liten och mamma lagade denna underbara klassiker. Nu är det dags för mig att föra det receptet vidare.

Du behöver:

  • 600-800 g nötkött skurna i stora tärningar. (Jag använde högrev)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • ca 5 dl vatten

1. Skär löken i stora skivor. Bryn den och lägg över den i en gryta.
2. Bryn köttet i omgångar och lägg sedan över även detta i grytan.
3. Strö över vetemjöl, salt, kryddpepparkorn och lagerblad och rör om.
4. Häll över vattnet, låt koka upp och låt sedan puttra på svag värme i drygt 1 timme.
5. Dela morötterna i små bitar och häll i grytan. Låt småputtra i ytterligare en halvtimme.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar