Köttbullar i tomatsås


Köttbullarna:



  • Köttfärs ca 400g

  • 5 msk ströbröd

  • 1,5 dl mjölk el. vatten

  • 1 ägg

  • 2 msk riven gul lök

  • 1,5 tsk salt

  • 1 krm vitpeppar

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • valfria kryddor (jag tog timjan och paprikakrydda, blev jättebra!)

Såsen:



  • 1 pkt krossade tomater

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • valfria kryddor

  • (lite strösocker, valfritt, men annars kan det lätt bli lite surt)

1. Blanda ströbröd med vatten/mjölk och låt svälla ca 10min.


2.Blanda i ägget, kryddorna, löken, vitlöken och sist köttfärsen. Blanda ihop till en smet.


3. Blöt gärna händerna lite lätt så går det lättare att rulla köttbullarna. Stek i en stekpanna, ett tips är ett provsteka en först för att se om du behöver krydda mera.


4. De som är färdigstekta lägger du över i en varm panna med lite högre kanter, sedan häller du på de krossade tomaterna och kryddar, låt allt puttra en stund så att köttbullarna blir genomstekta. Smaka av och sedan är det klart att äta!


Serveras gärna med pasta eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar