Rödbetsbiffar, rissymfoni och krämig curryaioli

ca 4 port. Ganska tidskrävande men en otroligt god och färgglad maträtt!


Till biffarna:
  • 2 stora rödbetor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • ½ dl mjöl
  • spiskummin
  • curry
  • salt
  • peppar
  • garam masala
Riv rödbetorna, helst på den näst största storleken på rivjärnet för då tar det kortare tid att steka. Men eftersom det är jobbigare kan man köra hälften på de största hålen (hoppas ni fattar:) Skölj kikärtorna och mosa dem sedan. Blanda ihop rödbetor och kikärtor.

Stek löken och vitlöken på svag värme och blanda sedan i det med resten. Tillsätt ägg, mjöl och kryddor. Man kan variera kryddningen alltefter smak! Forma biffar och stek på svag värme.

Till riset:
  • 4 port ris
  • ärtor
  • majs
  • paprika, helst röd
Koka riset, helst med kardemummakapslar men det funkar bra utan. Tina ärtor och majs (om det var fryst vill säga) och hacka paprikan i små bitar. Namnet rissymfoni kommer av den fina färgkombinationen haha.

Till aiolin:
  • 1 äggula
  • ca 1 dl olja (raps/oliv)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • curry
  • några droppar honung
Vispa ner oljan i äggulan, först droppvis sedan i en svag stråle. Blanda sedan ner creme fraiche och kryddor. Man får smaka sig fram med curryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar