Tacopaj

Detta recept räcker till cirka 5 personer.

Pajdeg
  • 3 dl mjöl (jag tog hälften graham och hälften vete)
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 400 gram köttfärs
  • en påse tacokrydda
  • en lök
  • några färska champinjoner
  • en burk majs
  • en paprika
  • en burk crème fraiche
  • en halv burk tacosalsa
  • riven ost

1. Smula sönder smöret tillsammans med mjölet i en bunke. Häll på vattnet och arbeta till en smidig deg. Platta ur i en form och ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter.
2. Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan. Låt stekas några minuter. (Under tiden hackar man löken, skär champinjonerna och paprikan i mindre bitar.)
3. Stek löken och champinjonerna och blanda ner i köttfärsen. Blanda sedan i paprikan och burken med majs.
4. Förgrädda pajskalet i tio minuter.
5. Varva köttfärsblandning, crème fraiche och salsa i pajskalet, strö över ost och grädda i cirka 15 minuter.

Servera med en grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar