Här kan man välja ingredienser ganska fritt, man kan göra en paella med skaldjur, kyckling eller vegetarisk. Jag skriver receptet såsom vi gjorde senast.
Ingredienser:
- Några kycklingfiléer, eller en färdiggrillad kyckling
- 1 dl finhackad gul lök
- 3 dl långkornigt ris eller avioriris
- 1 pkt saffran
- 3 vitlöksklyftor (skivade eller pressade)
- 6-8 dl höns/kycklingbuljong
- En burk hela tomater
- 1 röd och 1 gul paprika
- 500 g räkor
- 2 dl svarta oliver med kärnor
Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem, eller om det är en färdiggrillad kyckling så bara skär den i mindre bitar.
Fräs löken glansig och genomskinlig i en stor gryta. Tillsätt saffran och rör om. Blanda i ris och vitlök och rör om. Häll på buljongen, låt koka upp och lägg på lock. Koka långsamt i 25 minuter.
Skär tre tomater från burken och paprikorna i mindre bitar. Skala räkorna men spar några med skal på om man vill ha dem som garnering. Lägg ner kycklingbitarna och musslorna med en del av musselspadet i risgrytan. Ha i tomat, paprika, skaldjur och oliver. Blanda allt försiktigt, lägg på lock och se till att allt blir genomvarmt. Garnera eventuellt med några räkor. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar