Paella

6 port

Här kan man välja ingredienser ganska fritt, man kan göra en paella med skaldjur, kyckling eller vegetarisk. Jag skriver receptet såsom vi gjorde senast.

Ingredienser:

  • Några kycklingfiléer, eller en färdiggrillad kyckling
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 3 dl långkornigt ris eller avioriris
  • 1 pkt saffran
  • 3 vitlöksklyftor (skivade eller pressade)
  • 6-8 dl höns/kycklingbuljong
  • En burk hela tomater
  • 1 röd och 1 gul paprika
  • 500 g räkor
  • 2 dl svarta oliver med kärnor

Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem, eller om det är en färdiggrillad kyckling så bara skär den i mindre bitar.

Fräs löken glansig och genomskinlig i en stor gryta. Tillsätt saffran och rör om. Blanda i ris och vitlök och rör om. Häll på buljongen, låt koka upp och lägg på lock. Koka långsamt i 25 minuter.

Skär tre tomater från burken och paprikorna i mindre bitar. Skala räkorna men spar några med skal på om man vill ha dem som garnering. Lägg ner kycklingbitarna och musslorna med en del av musselspadet i risgrytan. Ha i tomat, paprika, skaldjur och oliver. Blanda allt försiktigt, lägg på lock och se till att allt blir genomvarmt. Garnera eventuellt med några räkor. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar