Himmelskt god kycklinggryta

Detta recept räcker till 2-3 personer.

Du behöver:
  • 2 kycklingfiléer, skurna i mindre bitar
  • några deciliter rödvin, alternativt vitt vin
  • matlagningsgrädde
  • ½ - 1 buljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor, minst
  • soya, efter behag
  • svartpeppar, efter behag
  • timjan, efter behag

Börja med att steka kycklingen. Häll sedan på vinet och låt koka och putra i några minuter. Ha sedan i grädden, vitlöken och alla kryddor. Låt puttra ytterligare några minuter. Servera med jasminris eller något liknande.

Ett tips är att göra denna gryta dagen innan den ska ätas. Då får den stå till sig och dra åt sig alla goda smaker. Sedan är det självklart fritt fram att blanda i svamp och diverse annat som kan finnas hemma. (Tyvärr hade inte jag något sådant när jag gjorde den.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar